Medvehagymás sertés Sztroganoff módra

Medvehagymás sertés Sztroganoff módra

Télen is készíthetünk medvehagymás ételeket, csak az a lényeg, hogy a mélyhűtőbe legyen belőle.

4 személyre

  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 50 dkg sertéshús karaj, vagy comb
  • étkezési só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl hús- vagy zöldségalaplé, leszűrt
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál mustár, magos
  • 10 dkg csemegeuborka
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor medvehagyma
  • 50 dkg csiperkegomba, barna
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 kávéskanál porcukor
  • 1 kávéskanál fehérborecet
  • 50 dkg pappardelle tészta, vagy fetuccine
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A vaj és az olívaolaj keverékén körbepirítjuk a felkockázott sertéshúst, amelyet előtte sóval és borssal ízesítettünk. Kivesszük egy tányérra, és lefedjük alufóliával. A lábasba tesszük a vékonyra szeletelt hagymát, néhány percig pirítjuk. Visszatesszük az elősütött húskockákat, és felöntjük az alaplével, majd fedő alatt kb. 40 perc alatt puhára főzzük.

A tejfölt kikeverjük a mascarponéval és a mustárral, majd behabarjuk vele a mártást. Hozzáadjuk a felkockázott csemegeuborkát, valamint a finomra vágott kaprot és medvehagymát. A félbevágott gombát egy külön serpenyőben megpirítjuk, csak a végén adjuk a raguhoz, ha kell, sózzuk és borsozzuk. A lila hagymát vékonyra szeleteljük, majd összeforgatjuk a porcukorral és az ecettel, néhány percig pácoljuk. A ragut fetuccine, vagy papardelle tésztával tálaljuk, és megszórjuk a marinált lila hagymával.