Medvehagymás tavaszleves recept

Medvehagymás tavaszleves
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1765

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A virágzás kezdetétől már nem szedhető a medvehagyma levele! Kiváló ehhez a karalábéleveshez is!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 2 kisebb fej zsenge karalábé
  • 25 dkg fejtett cukorborsó
  • 5 szál zöldhagyma
  • 2 csomag hónapos retek
  • 2 dl tejszín
  • 10 szál medvehagyma levél
  • 2 evőkanál omegaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés

A medvehagyma zöldjének 2/3-át az olajjal együtt botmixerrel pépesítjük, vagyis ízesítetlen pestot készítünk. A meghámozott karalábét és a retek felét héjastól apró kockára, az újhagymát a retekkel együtt karikára, a medvehagymát csíkokra vágjuk. 2 evőkanálnyi hagymát félreteszünk. Kb. 2 literes leveses fazékban megolvasztjuk a vajat, 2 perc alatt megfuttatjuk rajta a zöldhagymát, majd beledobjuk a karalábét, a kockára vágott retket és a zöldborsót. Lefedjük, rövid idő alatt roppanósra dinszteljük, többször megkeverjük, majd felöntjük 1 l forró vízzel. Ízesítjük, 5 perc forralás után lassan belecsorgatjuk a tejszínt. Amint egy kicsit besűrűsödik (1-2 perc), hozzáadunk 2 ek pestot és elzárjuk alatta a hőt.

Tálaláskor kibéleljük a tányért retek szeletekkel, medvehagyma csíkokkal, zöldhagyma karikákkal, majd rámerjük a levest. Ha még maradt pesto, megpöttyözzük a tetejét.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Medvehagymás tavaszleves recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás tavaszleves

Medvehagymás tavaszleves

A virágzás kezdetétől már nem szedhető a medvehagyma levele! Kiváló ehhez a karalábéleveshez is!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés