Medvehagymás tészta szalonnával, tejföllel, és sajttal recept

Medvehagymás tészta szalonnával, tejföllel, és sajttal
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1881

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyszerűsége ellenére nagyon finom.

2 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 10 levél medvehagyma
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 15 dkg császárszalonna
  • 10 dkg sajt
  • tejföl (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

A medvehagymát vágjuk fel vékony csíkokra, majd egy tojással együtt tegyük bele az aprítógépbe, és pépesítsük.

A lisztet keverjük össze a sóval, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést és öntsük bele a pépesített medvehagymát. Ezután adjuk hozzá a másik tojást, és villával kezdjük el összekeverni, majd kézzel folytatva gyúrjuk alaposan össze a tésztát. (ha szükséges akkor még egy kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)

Ezután nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd vágjuk fel metéltnek. (én tésztagéppel nyújtottam, és vágtam fel, de ezt kézzel is megtehetjük)

A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, majd adjuk az olajhoz, és többször megkeverve, süssük szép pirosra.

A metélt tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le. Ezután adjuk hozzá a pirosra sült szalonnához, majd keverjük alaposan össze.

Tálalás előtt szedjük a szalonnás tésztát tányérra, majd locsoljuk meg a tejföllel, és szórjuk meg a reszelt sajttal, majd úgy kínáljuk.


Medvehagymás tészta szalonnával, tejföllel, és sajttal recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás tészta szalonnával, tejföllel, és sajttal

Medvehagymás tészta szalonnával, tejföllel, és sajttal

Az egyszerűsége ellenére nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés