Medvehagymás tészta szalonnával, tejföllel, és sajttal recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Az egyszerűsége ellenére nagyon finom.
- 20 dkg liszt
- 10 levél medvehagyma
- 2 db tojás
- 1 teáskanál só
- 15 dkg császárszalonna
- 10 dkg sajt
- tejföl (ízlés szerint)
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés
A medvehagymát vágjuk fel vékony csíkokra, majd egy tojással együtt tegyük bele az aprítógépbe, és pépesítsük.
A lisztet keverjük össze a sóval, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést és öntsük bele a pépesített medvehagymát. Ezután adjuk hozzá a másik tojást, és villával kezdjük el összekeverni, majd kézzel folytatva gyúrjuk alaposan össze a tésztát. (ha szükséges akkor még egy kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)
Ezután nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd vágjuk fel metéltnek. (én tésztagéppel nyújtottam, és vágtam fel, de ezt kézzel is megtehetjük)
A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, majd adjuk az olajhoz, és többször megkeverve, süssük szép pirosra.
A metélt tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le. Ezután adjuk hozzá a pirosra sült szalonnához, majd keverjük alaposan össze.
Tálalás előtt szedjük a szalonnás tésztát tányérra, majd locsoljuk meg a tejföllel, és szórjuk meg a reszelt sajttal, majd úgy kínáljuk.