Medvehagymás tócsni recept

Medvehagymás tócsni
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3318

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ízletes, laktató étel 18 óra előtti vacsorához. Citromos teát vagy forralt bort kínáljunk mellé.

4 személyre

  • 6 db közepes burgonya
  • kevés só
  • 4 púpos evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál sózott medvehagymakrém
  • igény szerint őrölt bors

Sütéshez:

  • 3 evőkanál sültzsír

Tálaláshoz:

  • tejföl
  • őrölt piros fűszerpaprika
  • csilipor

Elkészítés

A nyers burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Enyhén megsózzuk, pár perc múlva kicsavarjuk, hozzátesszük a medvehagymát, a felvert tojást, meghintjük liszttel, borssal, és elkeverjük. Megkóstoljuk, ízlés szerint tovább ízesítjük.

Nagy serpenyőben felforrósítjuk a sült zsírt. Olajos evőkanállal nagy galuskákat merünk bele, és tenyérnyi korongokká lapítjuk. Gusztusos pirosra sütjük, közben egyszer megfordítjuk. Papírtörlőn lecsepegtetjük, pirospaprikás, chilis tejföllel, vödrös savanyúsággal vagy friss salátával tálaljuk. Esti kísérője a forró citromos tea vagy egy pohárnyi hűs rosé :).

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fotózta: Nyersné Vajda Márta


Medvehagymás tócsni recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás tócsni

Medvehagymás tócsni

Ízletes, laktató étel 18 óra előtti vacsorához. Citromos teát vagy forralt bort kínáljunk mellé.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés