Medvehagymás túrógombóc recept

Medvehagymás túrógombóc
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1096

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Túrógombócot készíthetünk sós változatban is. Medvehagymával megbolondítva, és tejföllel bőségesen megcsorgatva, nagyon finom.

2 személyre

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg búzadara
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • 10 levél medvehagyma
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

A túrót egy tálba tenni, majd villával összetörni. Ezután hozzáadni a búzadarát, a lisztet, a tojást, az apróra felvágott medvehagymát, és ízlés szerint sózni, és megszórni őrölt borssal.

Kézzel alaposan összegyúrni a hozzávalókat, majd a masszát kb. 30 percig pihentetni, hogy a búzadara kicsit magába szívja a nedvességet.

A pihentetett masszából, vizes kézzel diónyi gombócokat formálni, majd enyhén sós, forrásba lévő vízbe óvatosan beletenni.

Megvárni még feljönnek a gombócok a víz tetejére, és ettől számítva kb. 5 percig főzni.

A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedni a főzővízből, majd alaposan lecsepegtetni, egy tálba helyezni, és rögtön tálalni. (ha nem tálaljuk rögtön, akkor a tál tetejét lefedni és melegen tartani a gombócokat tálalásig)

Tálaláskor a gombócok tetejét ízlés szerint tejföllel megcsorgatni. (én a tejfölt egy kevés sóval simára kevertem, és úgy csorgattam a gombócok tetejére)


Medvehagymás túrógombóc recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás túrógombóc

Medvehagymás túrógombóc

Túrógombócot készíthetünk sós változatban is. Medvehagymával megbolondítva, és tejföllel bőségesen megcsorgatva, nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Medvehagymás túrógombóc recepthez

thumb
Gizi - 2014. március 12.
Kedves Márta! Nagyon köszönöm!!! Olyan sok jó recepted van, én is mindig találok Nálad számomra újat.
thumb
vajdamarta - 2014. március 12.
Bravó, Gizi, 5-ös az ötletért!!! Még sosem gondoltam rá...