Medvehagymás túróval töltött zöldségek bacon köntösben reszelt sajttal recept
Beküldő: Hobbychef Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A medvehagymaszezon közepén járunk, ki kell használni a lehetőséget, hogy még van.
- 25 dkg tehéntúró
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 1 db kis póréhagyma
- 10 levél medvehagyma
- 1 db tojás
- 10 dkg bacon
- 1 db nagy piros kaliforniai paprika
- 4 db paradicsom
- 7 db csiperkegomba
- 2 db burgonya
- 10 szál petrezselyem
- 5 dkg sajt
- chili
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- kakukkfű
- olívaolaj
Elkészítés
A krumplikat héjában félig megfőzöm. Az aprított hagymákat olívaolajon megdinsztelem.
A paprika alját levágom, hogy egyenesen álljon, a tetejét levágom, magházát eltávolítom. A paradicsomokat megskalpolom, belsejüket kivágom. A gombák törzsét eltávolítom.
Egy tálba beteszem a túrót, rá a dinsztelt hagymát, az aprított paradicsom belsejét, a paprikát, a gombát, a petrezselymet, a medvehagymát, a chilit, beleütöm a tojást, fűszerezem, összekeverem
Egy nagy serpenyőbe öntök kevés olívaolaja, beleállítom a zöldségeket, betekerem baconnal, s megtöltöm a túrós töltelékkel. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Lereszelem a sajtot.
Fél óra elteltével a zöldségekre szórom a sajtot, s tovább sütöm még 15 percig.
Tálalok. Mindenből szedem a felét, s díszítem egy - kertünkből szedett - medvehagymalevéllel.