Medvehagymás túróval töltött zöldségek bacon köntösben reszelt sajttal recept

Medvehagymás túróval töltött zöldségek bacon köntösben reszelt sajttal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
670

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A medvehagymaszezon közepén járunk, ki kell használni a lehetőséget, hogy még van.

4 személyre

  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db kis póréhagyma
  • 10 levél medvehagyma
  • 1 db tojás
  • 10 dkg bacon
  • 1 db nagy piros kaliforniai paprika
  • 4 db paradicsom
  • 7 db csiperkegomba
  • 2 db burgonya
  • 10 szál petrezselyem
  • 5 dkg sajt
  • chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • olívaolaj

Elkészítés

A krumplikat héjában félig megfőzöm. Az aprított hagymákat olívaolajon megdinsztelem.

A paprika alját levágom, hogy egyenesen álljon, a tetejét levágom, magházát eltávolítom. A paradicsomokat megskalpolom, belsejüket kivágom. A gombák törzsét eltávolítom.

Egy tálba beteszem a túrót, rá a dinsztelt hagymát, az aprított paradicsom belsejét, a paprikát, a gombát, a petrezselymet, a medvehagymát, a chilit, beleütöm a tojást, fűszerezem, összekeverem

Egy nagy serpenyőbe öntök kevés olívaolaja, beleállítom a zöldségeket, betekerem baconnal, s megtöltöm a túrós töltelékkel. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Lereszelem a sajtot.

Fél óra elteltével a zöldségekre szórom a sajtot, s tovább sütöm még 15 percig.

Tálalok. Mindenből szedem a felét, s díszítem egy - kertünkből szedett - medvehagymalevéllel.


Medvehagymás túróval töltött zöldségek bacon köntösben reszelt sajttal recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymás túróval töltött zöldségek bacon köntösben reszelt sajttal

Medvehagymás túróval töltött zöldségek bacon köntösben reszelt sajttal

A medvehagymaszezon közepén járunk, ki kell használni a lehetőséget, hogy még van.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés