Meggy-krémleves recept

Meggy-krémleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1658

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nyáron készíthetjük a fáról leszedett meggyből, télen pedig befőttből, vagy fagyasztott meggyből.

2 személyre

  • 50 dkg meggy
  • 8 dl víz
  • cukor (v. édesítőszer)
  • 5 db szegfűszeg
  • 2 cm-es fahéj
  • 0.5 db citrom leve és haja
  • 6 levél citromfű
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 0.5 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • mandulaforgács

Elkészítés

A kimagozott meggyet tegyük egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Adjunk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, reszeljük bele a citromhéjat, és nyomjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a fűszereket. (én a fűszereket teatojásba tettem, így a főzés végén egyben kitudtam emelni)

Ezután forraljuk ki, majd mérsékelt lángon főzzük kb. 10 percig.

Amikor megfőtt, vegyünk ki néhány szem meggyet és tegyük félre a tálaláshoz. Ezután botmixerrel pépesítsük a levest, majd tegyük vissza tűzre és újra forraljuk fel.

A tejszínt keverjük simára a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. (én kézi habverővel kevertem, hogy ne csomósodjon be, viszont ha mégis csomós lenne, egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes legyen a levesünk)

Ezután újra forraljuk ki, és főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Tálalás előtt ízlés szerint hűtsük langyosra, vagy hűtőszekrénybe jó hidegre.

Egy serpenyőbe tegyük bele a mandulaforgácsot, majd állandó keverés mellett, pár perc alatt pirítsuk aranybarnára.

Tálalás előtt a jól lehűtött levest szedjük kis csészékbe, majd tegyünk bele néhány meggyszemet, és szórjuk meg a pirított mandulával.


Meggy-krémleves recepthez kapcsolódó receptek

Meggy-krémleves

Meggy-krémleves

Nyáron készíthetjük a fáról leszedett meggyből, télen pedig befőttből, vagy fagyasztott meggyből.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés