Meggy dzsem recept

Meggy dzsem

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
etella

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
612

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha szereted a rezgős-zselés meggy dzsemet, akkor ezt Neked találtam ki.

16 személyre

  • 2.5 kg meggy (tiszta súly)
  • 2 csomag Dzsemfix Szuper 3:1
  • 70 dkg cukor

Elkészítés

A meggyet alaposan átmosom, kimagozom, a dzsemfixet és a cukrot összekeverem és a meggyhez öntöm. A meggyet nem darabolom, hagyom az eredeti nagyságban. Nagy lángra felteszem, és sűrű keverés mellett rotyogásig keverem.

Kissé lejjebb veszem a lángot és még addig keverem amíg a habját kissé elfövi, vagy leszedem.

Az elkészített üvegekbe belerakom, celofánt teszek rá és így csavarom rá a tetejét. 5 percre fejre állítva hagyom, majd visszafordítva hagyom kihűlni másnapig. Ezután címkézem, vagy csak simán teszem a spejz polcára.


Meggy dzsem recepthez kapcsolódó receptek

Meggy dzsem

Meggy dzsem

Ha szereted a rezgős-zselés meggy dzsemet, akkor ezt Neked találtam ki.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés