Meggy dzsem recept
Beküldő: etella Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Ha szereted a rezgős-zselés meggy dzsemet, akkor ezt Neked találtam ki.
- 2.5 kg meggy (tiszta súly)
- 2 csomag Dzsemfix Szuper 3:1
- 70 dkg cukor
Elkészítés
A meggyet alaposan átmosom, kimagozom, a dzsemfixet és a cukrot összekeverem és a meggyhez öntöm. A meggyet nem darabolom, hagyom az eredeti nagyságban. Nagy lángra felteszem, és sűrű keverés mellett rotyogásig keverem.
Kissé lejjebb veszem a lángot és még addig keverem amíg a habját kissé elfövi, vagy leszedem.
Az elkészített üvegekbe belerakom, celofánt teszek rá és így csavarom rá a tetejét. 5 percre fejre állítva hagyom, majd visszafordítva hagyom kihűlni másnapig. Ezután címkézem, vagy csak simán teszem a spejz polcára.
Meggy dzsem recepthez kapcsolódó receptek
Meggy dzsem
Ha szereted a rezgős-zselés meggy dzsemet, akkor ezt Neked találtam ki.