Meggydzsem recept

Meggydzsem
4.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
13375

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Cseresznyével vegyesen ill. csak meggy eltevésénél jól bevált módszerem ez a kissé nehézkes olvasatú recept, amely szerint kétféleképpen lehet nekiindulni a dzsem készítésének. Először úgy, hogy szörpöt is nyerünk, másodszor pedig csak dzsemnek használjuk fel a gyümölcsöt. A szörp eltevésénél mindenképpen olvassák el a másik recepteemet a hozzávalók miatt.

Elkészítés

A Cseresznye, meggy befőzése szörpnek c. feltöltött receptemnél visszamaradt, szűrőkanállal kivett és félretett gyümölcshúst kissé összenyomjuk, illetve ennek híján a 6 kg frissen magozott gyümölcsöt a kiengedett levével együtt felforraljuk, 20 percig főzzük.

A befőzőcukrot, zselésítőt a szörp készítésénél visszamaradt gyümölcshúshoz számítva 2 kg kr cukorral, a frissen magozotthoz számítva 3 kg kr cukorral együtt egy tálban összekeverjük, majd a 20 percig főzött gyümölcshöz adjuk. Állandóan keverve megint felforraljuk és 2 percig újból főzzük. Nagyon figyelünk rá, oda ne égjen. Külön tartósítószert nem teszünk bele.

Forrón a csírátlanított befőttes üvegekbe töltjük, az üveg szájára szaliciles folpackot helyezünk, légmentesen rácsavarjuk a fertőtlenített fedelet. Rögtön felfordítjuk, majd 1 óra múlva a talpára állítjuk. Nem kell száraz dunsztba tenni. Karácsonyig jó mélyen rakjuk el a kamrába:). Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Meggydzsem

Meggydzsem

Cseresznyével vegyesen ill. csak meggy eltevésénél jól bevált módszerem ez a kissé nehézkes olvasatú recept, amely szerint kétféleképpen lehet nekiindulni a dzsem készítésének. Először úgy, hogy szörpöt is nyerünk, másodszor pedig…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés