Meggyes-csokoládékrémes kocka recept

Meggyes-csokoládékrémes kocka
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2415

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon kiadós, finom sütemény. A jó minőségű csokoládé, kakaó és vaj miatt nem olcsó, de érdemes megengedni magunknak néha többször is egy kis kényeztetést.

12 személyre

  • 4 db tojásból nagy tepsiben sütött vizes piskóta
  • 50 dkg + 5 dkg minimum 60 %-os étcsokoládé
  • 4 dl állati tejszín
  • kevés só
  • 20 dkg lágy vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 60 dkg magozott meggy
  • 1 db narancs reszelt héja

Elkészítés

Felforrósítjuk a tejszínt, beletördelünk 50 dkg ét csokit, 10 percig állni hagyjuk, nem keverjük meg, így nem lesz darabos. Közben géppel felhabosítjuk a vajat a porcukorral, beleszórjuk a kakaóport is. A kihűlt csokis tejszínt késhegynyi sóval kemény habbá verjük. Apránként belekanalazzuk a kakaós vajkrémet, fakanállal simára keverjük. Reszelt narancshéjjal illatosítjuk.

Felét rákenjük a piskótára, megszórjuk a lecsepegtetett meggyel, rásimítjuk a krém másik felét. A maradék csokit durván ráreszeljük a krém tetejére. Pár órán át hűtőben pihentetjük, majd kellő dermedés után kockára vágva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Meggyes-csokoládékrémes kocka recepthez kapcsolódó receptek

Meggyes-csokoládékrémes kocka

Meggyes-csokoládékrémes kocka

Nagyon kiadós, finom sütemény. A jó minőségű csokoládé, kakaó és vaj miatt nem olcsó, de érdemes megengedni magunknak néha többször is egy kis kényeztetést.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés