Meggyes-Csokoládés Muffin

Meggyes-Csokoládés Muffin

A kertünkből szedett, friss, ropogós cseresznyéből készítettem. Isteni finom lett! Meggyből is el lehet készíteni!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db tojás
  • 10 dkg barna cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg csokoládé
  • 20 dkg cseresznye
  • csipet só
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport és a sót. Kézi mixerrel a cukrot, és a vajat habosra keverjük. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a tejszínt, a lisztes keveréket, és összekeverjük, míg egynemű tésztát nem kapunk.

Óvatosan beleforgatjuk a cseresznyét és a csokoládét. A formákba papírt teszünk, és megtöltjük a tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 percig sütjük.