Meggyes-kakaós máglyarakás

Meggyes-kakaós máglyarakás

Csend legyen, gyerekek! Így könnyű lesz...

4 személyre

  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 1 db kakaós kalács
  • vaj a forma kikenéséhez
  • zsemlemorzsa
  • 0.5 üveg meggybefőtt
  • 2 evőkanál baracklekvár

A tojáshabhoz:

  • 4 db tojásfehérje
  • 8 dkg cukor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 db citrom leve
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A tojássárgáját cukorral habosra verjük, majd hozzáöntjük a felmelegített tejet, és belemártjuk a szeletekre vágott kalácsot.

Egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőformában egymásra rétegezzük a beáztatott kalácsot, a lecsepegtetett meggyet és a lekvárt, majd 15 percig elősütjük.

A tojásfehérjét a cukorral vízgőz fölött addig melegítjük, míg az ujjunkkal forrónak nem érezzük, majd a tűzről levéve kihűlésig kemény habbá verjük, végül hozzáadjuk a narancshéjat és a citromlét.

A habot rákanalazzuk a kalácsos részre, kanállal átpaskoljuk a tetejét, és 180 °C-os sütőben további 8-12 percig sütjük, hogy a teteje enyhén megpiruljon.