Meggyes-mákos metélt recept

Meggyes-mákos metélt
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
4460

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ínycsiklandó csíkok - meggyel, mákkal, mi kell még?

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 dl + 2-3 evőkanál tej
  • 8 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dkg Rama + a sütőedénybe
  • 8 dkg cukor
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 25 dkg meggybefőtt
  • 1.5 evőkanál porcukor + a tálaláshoz
  • 5 dkg őrölt mák

Elkészítés

A tejből, lisztből, sóból és 1 tojásból palacsintatésztát keverünk, egy kevés olajon palacsintákat sütünk belőle, majd csíkokra vágjuk és félretesszük.

A többi tojást szétválasztjuk, a tojássárgáját a Ramával, a cukorral és a 2-3 evőkanál tejjel habosra keverjük, a tojásfehérjét pedig habbá verjük. A csíkokra vágott palacsintát hozzáadjuk a Ramás-tojásos keverékhez, majd összeforgatjuk a tojáshabbal.

Egy hőálló edényt kikenünk Ramával, megszórunk zsemlemorzsával, beleöntjük a massza felét, majd rákanalazzuk a lecsepegtetett meggyet és a porcukorral elkevert mákot.

Ezután elrendezzük rajta a maradék metéltes masszát, 160 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.


Meggyes-mákos metélt recepthez kapcsolódó receptek

Meggyes-mákos metélt

Meggyes-mákos metélt

Ínycsiklandó csíkok - meggyel, mákkal, mi kell még?

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés