Meggyes-pisztáciás gyümölcsrizs recept

Meggyes-pisztáciás gyümölcsrizs

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1410

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A meggy karakteresen savanykás aromája határozza meg, ennek az egyszerűen nagyszerű desszertnek az ízhatását. Használhatunk hozzá kész kompótot is.

4 személyre

  • 4.5 dkg kerek szemű rizs
  • 2 evőkanál világos muscovado cukor
  • 4.5 dl félzsíros tej
  • 2.5 dkg aszalt meggy
  • 3 dkg pisztácia
  • 25 dkg krémsajt
  • néhány csepp vaníliakivonat
  • 2 evőkanál ribiszkezselé
  • 2.5 dkg finom szemcséjű kristálycukor
  • 35 dkg friss meggy
  • 0.75 dl gyümölcsös aromájú vörösbor

Elkészítés

A rizst a cukorral és a tejjel együtt egy közepes méretű lábasban összekeverjük és felforraljuk. Alacsony hőfokon, néha megkeverve, 20-25 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul, és krémes állagot kapunk.

Az aszalt meggyszemeket félbevágjuk, a pisztáciát pedig durvára daraboljuk. Levesszük a lábast a tűzről. Beleszórjuk a meggyet, a pisztáciát és a vaníliakivonatot. 15 percig hűlni hagyjuk, aztán hozzákeverjük a krémsajtot. Négy pohárba szedjük, és félretesszük.

A kompóthoz a friss meggyet megmossuk, a szárát leszedjük, és kimagozzuk. A ribiszkezselét és a cukrot egy serpenyőben vagy lapos lábasban alacsony hőfokon, állandó keverés mellett feloldjuk. Hozzáadjuk a meggyet, és 3-4 percig főzzük, amíg levet ereszt. Beleöntjük a bort, és 1-2 percig forraljuk. A gyümölcsrizs mellé tetszés szerint melegen vagy hidegen kínáljuk.

A recept tápértéke:

359 kcal (1497 kJ), 11 g fehérje, 10 g zsír, 56 g szénhidrát


Meggyes-pisztáciás gyümölcsrizs

Meggyes-pisztáciás gyümölcsrizs

A meggy karakteresen savanykás aromája határozza meg, ennek az egyszerűen nagyszerű desszertnek az ízhatását. Használhatunk hozzá kész kompótot is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés