Meggyes-túrós sütemény recept

Meggyes-túrós sütemény
4.5 13

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
13774

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kéz alá készítve mindent rendkívül gyorsan összeállítható. A konyhámban már többször bizonyította, hogy ez a Lusta asszony rétese névre is hallgató süti családunk egyik kedvenc vendégvárója.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 35 dkg rétesliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 db citrom héja
  • 3 dl tej
  • 4 db tojás
  • 2 db citrom leve
  • 0.5 kg túró
  • 15 dkg vaj vagy Ráma
  • 0.5 kg magozott meggy
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés

Összekeverem a lisztet, sütőport, cukrot, porcukrot, reszelt citromhéjat. Beállítom a sütőt 175 fokra. A fele vajjal kikenem a tepsit vagy a sütőpapírt. Beleszórom a lisztes keverék felét, rámorzsolom a túrót, a megduzzasztott mazsolát, meggyet. Megszórom a maradék lisztes keverékkel.

Rálocsolom a citromlevet, rácsipkedem vagy reszelem a vajat. A tejben elkeverem a tojásokat, vanillincukrot, csipet sót, majd szépen rálocsolom a tepsiben levőkre. Kicsit mozgatom közben, hogy mindenhol jól befedje.

A 35 percig sütöm, míg pirosan mosolygós lesz a teteje. Langymelegen kockára vágom, porcukorral meghintve tálalom.


Meggyes-túrós sütemény

Meggyes-túrós sütemény

Kéz alá készítve mindent rendkívül gyorsan összeállítható. A konyhámban már többször bizonyította, hogy ez a Lusta asszony rétese névre is hallgató süti családunk egyik kedvenc vendégvárója.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Meggyes-túrós sütemény recepthez

thumb
vajdamarta - 2013. március 17. 12345
Örülök, Vera! Lustaasszony túrósa néven fut az eredeti recept, amit én kicsit átvariáltam. Próbáld meg nyáron friss szilvával vagy sárgabarackkal is meggy helyett. Páratlan a zamata. Télen a mazsola aszalt vörös áfonyával is helyettesíthető. További sikeres sütés-főzést kívánok :)
Vera - 2013. március 15. 12345
Elkészült !
Nagyon finom lett. Azt hiszem sokszor fogom ezt elkészíteni :) Köszönöm a receptet. :D
Vera - 2013. március 15. 12345
Szia! Most sül, kiváncsi vagyok milyen lesz. Remélem olyan mint Nálad a képen, ott nagyon guszta. :)
vajdamarta - 2012. április 30. 12345
Örülök, hogy sikerült!
Gabi - 2012. április 29. 12345
Nagyon finom! Köszi a receptet!
thumb
vajdamarta - 2012. április 21. 12345
Sajnálom, Bora! Talán kicsik voltak a tojások, és ezért a tejes keverék nem tudott kellően a liszt közé csurogni. /Kb. 25x35-ös tepsiméret./ Vagy a sütési hőfokod kalacsonyabb volt. Villanysütő 175 fok, 35 perc, a gázost nem tudom. Átérzem, milyen bosszantó lehet, amikor érzed a finom vanília illatot, de a süti nem sikerül úgy, ahogy elképzeled. A feltüntetett hozzávalókból ne spórolj el semmit, kérlek! Szerintem megér még egy próbát. Sok sikert kívánok! Márti
Bora - 2012. április 20. 12345
Öröm az ürömben! Nagyon jo izre, de csak a felsö resze fogyaszthato! nem tudom hol szurhattam el, az alja lisztes ällagban maradt, szaraz.. Lehet, hogy kisporoltam a margarinbol?, vastagabban kellett volna? De sajnalom...
monaj - 2012. április 06. 12345
Köszönöm, Márta! Nektek is!
thumb
vajdamarta - 2012. április 06. 12345
Szia Monaj! Közepes tepsit használtam, kb. 25 x 35-öst. A sütő nagy tepsijéhez másfélszeres adag kell, kb. 40 perc. Sok sikert! Szép tavaszt, áldott Húsvétot kívánok: Márti
monaj - 2012. április 05. 12345
Szia, Márta! Mekkora tepsi kell az általad megadott 8 fős adaghoz?