Meggyes citromfagyi-fészek recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Ropogós, hűsítő desszert - nem csak kánikulában ajánlom. Bármilyen fagyival vagy jégkrémmel és hozzá illő gyümölccsel elkészíthető.
- 30 dkg magozott meggy
- 3 dl meggylé vagy víz
- 3 ek barnacukor
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 cs réteslap
- 0 pár csepp olaj
- 6 gombóc citromfagyi
Elkészítés
A meggyet a barna kristálycukorral és a lé vagy víz 2/3-ával felforraljuk. A maradék folyadékot elkeverjük az étkezési keményítővel, és lassan a forrásban levő meggyhez adjuk. Állandóan keverve rövid ideig főzzük, amíg krémesen besűrűsödik.
A kihajtogatott réteslapból 6 db többrétegű négyzetlapot vágunk, a rétegeket kettesével kicsit elfordítgatjuk, hogy ne fedjék teljesen egymást. A nagy muffinsütő kiolajozott mélyedésébe illesztjük, kosárformára alakítjuk, 220 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt ropogós pirosra sütjük. A tepsit kivesszük, s ha langyosra hűlt a tészta, óvatosan tányérokra helyezzük a kosárkákat. Megvárjuk, amíg teljesen kihűlnek, majd 1-1 nagy gombóc fagyit teszünk a tésztafészkek közepébe. Kevés meggykrémet kanalazunk rá, a többit elosztjuk a porcukorral megszórt tányérokon.
Jó étvágyat kívánok!
Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta