Meggyes clafoutis (lisztérzékenyeknek is) recept

Meggyes clafoutis (lisztérzékenyeknek is)
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
997

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű elkészítés, és finom lett.

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg liszt (barbie süteménypor)
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 dl tejszín
  • 0.5 dl tej
  • 40 dkg meggy (friss, vagy fagyasztott)

Elkészítés

Kivajazzuk a hőálló üvegedényt. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét keményre felverjük, a sárgáját a cukorral, és az olvasztott vajjal robotgéppel habosra keverjük. Ezután beletesszük a lisztet, a tejszínt, a tejet, és utána a felvert tojás fehérjét.

Előmelegített sütőben, kb. 40 percig sütjük. Friss gyümölccsel, vagy pedig fagyasztott gyümölccsel is készíthetjük.


Meggyes clafoutis (lisztérzékenyeknek is) recepthez kapcsolódó receptek

Meggyes clafoutis (lisztérzékenyeknek is)

Meggyes clafoutis (lisztérzékenyeknek is)

Egyszerű elkészítés, és finom lett.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés