Meggyes csoda

Meggyes csoda
4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 5 dkg cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 5 dkg zsír
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg liszt
  • és csak annyi tej, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk

Piskóta:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 0.5 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 0.5 liter tej
  • 1 csomag vanília puding
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 üveg meggybefőtt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két lapot sütök. (közepes tepsi hátulján) A piskótát megsütjük egy kisebb tepsiben, majd ha már kihűlt, apró kockákra vágjuk. A pudingot megfőzzük, majd kihűlés után összekeverjük a cukros margarinnal. Végül óvatosan beleforgatjuk a krémbe a piskótakockákat, és a lecsepegtetett meggyet. A krémmel megtöltjük a két lapot, és csokival leöntjük a tetejét. Másnap szeleteljük. Nagyon finom sütemény, érdemes kipróbálni.