Meggyes kifli étcsokival recept

Meggyes kifli étcsokival

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
markos mária

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1343

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon finom puha tésztájú sütemény.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg zsír
  • 2 db tojássárgája
  • 1.5 kávéskanál só
  • 1.5 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 3 kávéskanál cukor
  • 0.5 doboz tejföl

A töltelékhez:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 tábal étcsokoládé
  • fahéj
  • cukor

A tetejére:

  • porcukor

Elkészítés

Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd 30-40 percig meleg helyen pihentetjük. A meggyet lecsöpögtetjük, és félbevagdossuk. Az étcsokit apró darabokra vágjuk. Egy tálba fahéjas-cukrot összekeverünk.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kockákra vágjuk. Mindegyik kockát átlósan végig rakosgatjuk félbevágott meggyel, fahéjas cukorral megszórjuk, és 2-3 db kis csokit is ráteszünk. Ezután a két üresen maradt csücsköt egymásra hajtjuk. Sütőpapíron aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.


Meggyes kifli étcsokival recepthez kapcsolódó receptek

Meggyes kifli étcsokival

Meggyes kifli étcsokival

Nagyon finom puha tésztájú sütemény.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés