Meggyes piskóta recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Édesanyám retro piskótája, ami magas, könnyű, és neki mindig sikerült. Nekem is. Meggy helyett cseresznyével, sárgabarackkal megszórva is nagyon finom.
A recept hozzávalói ( személyre)
Nagy tepsihez:
- 6 púpos ek liszt
- 7 g sütőpor
- 2 ek vanília pudingpor
- 8 db friss tojás
- 1 csipet só
- 8 ek kristálycukor (2+6 ek)
- 80 dkg magozott meggy
- kevés liszt
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a pudingporral. A tojásokat kettéválasztjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A fehérjét mixerrel félig felverjük, beleszórjuk a sót és 2 ek cukrot. Tovább verjük, amíg fényes és nagyon kemény lesz. Nagy, mély tálban a keverőlapátokkal fehéredésig verjük a tojássárgáját a maradék kr. cukorral. Széles lapáttal lazán, de alaposan hozzákeverjük felváltva a lisztes keveréket és a habot. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, habkártyával vagy lapáttal óvatosan elegyengetjük a tetejét. Sűrűn kirakjuk a kevés lisztbe forgatott meggyel, így nem süllyed a tészta aljára a gyümölcs. A tepsit a forró sütő középső rácsára toljuk, 25 perc alatt megsütjük. Húsz perc elteltével megtapintjuk a tetejét, de előtte nem nyitogatjuk a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta. Akkor tökéletes, ha már ruganyos, és nem ’pöszörög’ a teteje.
Jó étvágyat kívánok!
Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta
Meggyes piskóta recepthez kapcsolódó receptek
Meggyes piskóta
Hozzászólások a(z) Meggyes piskóta recepthez









