Meggyes pite recept

Meggyes pite
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
14542

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a kevert tészta légiesen könnyű, és ízlés szerint más gyümölccsel is megsüthető.

4 személyre

  • 24 x 36 cm-es tepsihez:
  • 30 dkg vaj
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 6 db tojás (nagy)
  • reszelt citromhéj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 70 dkg meggy

Elkészítés

Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük egy szűrőbe, hogy teljesen lecsepegjen mielőtt a tésztára szórjuk.

A tojások sárgáját tegyük bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és a porcukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.

A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk.

Ezután fakanállal apránként óvatosan keverjük a tojássárgás-vajas masszához a keményre felvert habot.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk a habos masszához, és szintén fakanállal, óvatosan keverjük össze.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a fele mennyiségű tésztát. Ezután szórjuk meg a meggynek a felével, majd öntsük rá a maradék tésztát. A tetejét egyenletesen simítsuk el, majd szórjuk meg a maradék meggyel.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon kb. 35-40 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem, és amikor a teteje már szépen megbarnult, egy sütőpapírral letakartam nehogy túlbarnuljon)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd éles késsel szeleteljük fel.


Meggyes pite recepthez kapcsolódó receptek

Meggyes pite

Meggyes pite

Ez a kevert tészta légiesen könnyű, és ízlés szerint más gyümölccsel is megsüthető.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés