Meggyes pite gluténmentesen

Meggyes pite gluténmentesen

Remek sütemény, és gyorsan is elkészíthető, ha lesz már meggy a piacon, akkor isteni lesz.

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 250 ml natúr joghurt
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg Mantler liszt, vagy Berbie süteménypor, vagy finom liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 4 db tojásfehérje
  • 5 dkg porcukor
  • 25 dkg fagyasztott meggy
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A joghurtot a tojássárgákkal, a sóval a vaniliacukorra, juharsziruppal jól elkeverjük. A lisztet sütőporral elkeverjük és masszához szitáljuk. Az egészet simára keverjük. A tojásfehérjét a cukor fokozatos hozzáadása mellett kemény habbá verjük, majd a tojáshabot a tésztához forgatjuk.

A piteformát kivajazzuk és lisztezzük. A tésztát sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk. A tészta tetején a felolvasztott lecsöpögtetett meggyet elosztjuk.

Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt kb. 30 perc alatt megsütjük. Nemcsak gluténmentesen fogyasztható.