Meggyes rácsos recept

Meggyes rácsos
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Dittke

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
13242

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Azért készítem meggyel, mert sokkal pikánsabb, finomabb!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg Ráma
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • pici fahéj
  • 2 evőkanál rum
  • annyi tejföl, amennyit a tészta felvesz
  • meggylekvár
  • 60 dkg magozott meggy (mirelitt vagy befőtt is)
  • 3 dl meggylé
  • 1 csomag vaníliapuding

Elkészítés

Először elkészítjük a tölteléket, had hűljön. 3 dl meggylébe megfőzünk egy vaníliapudingot, kihűtjük belekeverünk 3-4 evőkanál meggylekvárt, és a magozott meggyet. A meggy lehet mirelit is!

A lisztet elmorzsoljuk a Rámával, hozzáadjuk a tojást, cukrot a sütőport, fahéjat, rumot, sót és a tejfölt. Jól összedolgozzuk és kétfelé vesszük. Kikent tepsibe simítjuk.

Rátesszük a tölteléket, majd berácsozzuk. Rácsozás: a tészta másik felét tepsinagyságúra nyújtjuk, majd derelyevágóval fecsíkozzuk. Így gyors és egyszerű. Előmelegített sütőben sütjük. Jó munkát, jó étvágyat!


Meggyes rácsos recepthez kapcsolódó receptek

Meggyes rácsos

Meggyes rácsos

Azért készítem meggyel, mert sokkal pikánsabb, finomabb!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés