Meggyes rácsos

Meggyes rácsos

Azért készítem meggyel, mert sokkal pikánsabb, finomabb!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg Ráma
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • pici fahéj
  • 2 evőkanál rum
  • annyi tejföl, amennyit a tészta felvesz
  • meggylekvár
  • 60 dkg magozott meggy (mirelitt vagy befőtt is)
  • 3 dl meggylé
  • 1 csomag vaníliapuding
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Először elkészítjük a tölteléket, had hűljön. 3 dl meggylébe megfőzünk egy vaníliapudingot, kihűtjük belekeverünk 3-4 evőkanál meggylekvárt, és a magozott meggyet. A meggy lehet mirelit is!

A lisztet elmorzsoljuk a Rámával, hozzáadjuk a tojást, cukrot a sütőport, fahéjat, rumot, sót és a tejfölt. Jól összedolgozzuk és kétfelé vesszük. Kikent tepsibe simítjuk.

Rátesszük a tölteléket, majd berácsozzuk. Rácsozás: a tészta másik felét tepsinagyságúra nyújtjuk, majd derelyevágóval fecsíkozzuk. Így gyors és egyszerű. Előmelegített sütőben sütjük. Jó munkát, jó étvágyat!