Meggyeslepény recept

Meggyeslepény
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1921

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, finom sütemény Dédmamám gyűjteményéből. Ahol régen tyúkot, disznót tartottak, tehenet fejtek és gyümölcsfák ontották a befőzni valót, bizony ez a sütemény 'csak' a liszt és sütőpor árába került. Almával, szilvával is kitűnő.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg zsír
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl aludttej (vagy 2 dl)

A töltelékhez

  • 1 kg magozott meggy
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek darált keksz

Elkészítés

A tojást felverjük, keveset félreteszünk a kenéshez, a többit a tésztához valókhoz öntjük, összegyúrjuk, két cipóra osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt, 25 x 30-as lisztezett tepsibe helyezzük. A sütőt 170 fokra bekapcsoljuk. A tésztalapot megszórjuk kekszmorzsával, rátesszük a porcukor 3/4-ével elkevert, lecsepegtetett meggyet. A másik cipót is kinyújtjuk, ráterítjük a meggyre. Megkenjük tojással, villával megszurkáljuk, így a gőz szabadon távozik.

A forró sütőben kb. 40 perc alatt pirosasra sütjük.

Porcukorral meghintjük, nagyobb kockákra vágva kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette: Nyersné Vajda Márta


Meggyeslepény recepthez kapcsolódó receptek

Meggyeslepény

Meggyeslepény

Egyszerű, finom sütemény Dédmamám gyűjteményéből. Ahol régen tyúkot, disznót tartottak, tehenet fejtek és gyümölcsfák ontották a befőzni valót, bizony ez a sütemény 'csak' a liszt és sütőpor árába került. Almával, szilvával…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Meggyeslepény recepthez

thumb
vajdamarta - 2014. január 10. 12345
Köszönöm, köszönöm, köszönöm!!!
thumb
Receptvarázs - 2014. január 09. 12345
Kedves Márta

Javítottuk. :)
thumb
vajdamarta - 2014. január 08. 12345
Köszönöm szépen a javítást, Receptvarázs! Még annyit kérek, hogy a javított ill. kiegészített részt betennétek a ...megszórjuk kekszmorzsával... szavak után, mert így eléggé értelmetlen a javítás. Bocsánat! Vagyis az egész így lesz csak kerek :) :

"A tojást felverjük, keveset félreteszünk a kenéshez, a többit a tésztához valókhoz öntjük, összegyúrjuk, két cipóra osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt, 25 x 30-as lisztezett tepsibe helyezzük. A sütőt 170 fokra bekapcsoljuk. A tésztalapot megszórjuk kekszmorzsával, rátesszük a porcukor 3/4-ével elkevert, lecsepegtetett meggyet. A másik cipót is kinyújtjuk, ráterítjük a meggyre. Megkenjük tojással, villával megszurkáljuk, így a gőz szabadon távozik. A forró sütőben kb. 40 perc alatt pirosasra sütjük. Porcukorral meghintjük, nagyobb kockákra vágva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Készítette: Nyersné Vajda Márta

Nagyon köszönöm!!! Márti
thumb
Receptvarázs - 2014. január 08. 12345
Kedves Márta!
Kiegészítettük a receptedet, reméjük, így most már teljesen kerek. :)
thumb
vajdamarta - 2013. december 14. 12345
Kedves Receptvarázs Csapata! Figyelmetlen voltam, kimaradt az elkészítésből, hogy rátesszük a ' porcukor 3/4-vel elkevert', lecsepegtetett meggyet. Köszönöm, ha javítod!
Márti