Meggyfelfújt recept

Meggyfelfújt
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1491

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A meggyet először a barna cukorral és cherry-brandy aromával megkaramellizáltam, melytől már magában is nagyon finom volt. A tejszínes habkönnyű tésztával pedig egyszerűen ellenállhatatlan.

2 személyre

  • 8 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 6 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 4 dl habtejszín(v. Hulala)
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 40 dkg meggy (v. cseresznye)
  • barna cukor

Elkészítés

Egy serpenyőbe felolvasztani 2-3 ek barna cukrot, majd hozzáadni a lecsepegtetett meggyet. Kicsit összeforgatni, majd felönteni egy kevés meggylével, és ízlés szerint cherry-brandy aromával meglocsolni. Pár percig együtt karamellizálni, majd a meggyet szűrőbe szedni és lecsepegtetni. Mielőtt a tésztába kerülne, teljesen kihűteni.

Egy tálba beleszitálni a lisztet, majd a közepébe mélyedést csinálni, és beleütni az egész tojásokat. Ezután robotgéppel simára keverni.

Pár perc után hozzákeverni a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és az olvasztott vajat. (mindegyik hozzáadása után alaposan összekeverni)

A habtejszínt (én Hulalát használtam) felverni, úgy hogy ne legyen túl kemény a hab, majd fakanállal óvatosan az előzőleg kikevert masszához keverni.

Ezután a masszát egy kanál segítségével szitán átnyomni.

Egy 1,5 literes formát alaposan kivajazni, majd a kihűtött meggyet elosztani az alján, majd ráönteni a tésztát. Tetejét egyenletesen elsimítani.

Előmelegített sütőbe, közepes lángon 35-40 perc alatt készre sütni. (tűpróbáig sütni!!!!)


Meggyfelfújt recepthez kapcsolódó receptek

Meggyfelfújt

Meggyfelfújt

A meggyet először a barna cukorral és cherry-brandy aromával megkaramellizáltam, melytől már magában is nagyon finom volt. A tejszínes habkönnyű tésztával pedig egyszerűen ellenállhatatlan.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés