Meggygaluska tejmártásban recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Édes gyümölcsös galuska tejes mártásban
- 50 dkg magozott meggy
- 6 dkg keksz (vagy piskótamorzsa)
- 5 dkg méz
- 4 db tojás
- 7 dl tej
- 4 dkg cukor
- 1 rúd vanília
Elkészítés
A meggyet botmixerrel pürésítjük, összedolgozzuk a keksszel, a mézzel és 2 tojással, majd állni hagyjuk, míg a morzsa kissé meg nem dagad.
A tejet a cukorral, a kipergetett vaníliával és a vaníliarúddal felforraljuk, majd a morzsás masszából evőkanálnyi adagokban galuskákat szaggatunk bele, és keményre főzzük. A kész galuskákat kivesszük a tejből és félretesszük.
A tejet gőz fölött újból melegíteni kezdjük, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a maradék 2 tojás sárgáját, majd ha besűrűsödött, félretesszük hűlni.
Ha már langyos, óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét, és tálaláskor a galuskákra locsoljuk.