Meggygaluska tejmártásban

Meggygaluska tejmártásban

Édes gyümölcsös galuska tejes mártásban

4 személyre

  • 50 dkg magozott meggy
  • 6 dkg keksz (vagy piskótamorzsa)
  • 5 dkg méz
  • 4 db tojás
  • 7 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A meggyet botmixerrel pürésítjük, összedolgozzuk a keksszel, a mézzel és 2 tojással, majd állni hagyjuk, míg a morzsa kissé meg nem dagad.

A tejet a cukorral, a kipergetett vaníliával és a vaníliarúddal felforraljuk, majd a morzsás masszából evőkanálnyi adagokban galuskákat szaggatunk bele, és keményre főzzük. A kész galuskákat kivesszük a tejből és félretesszük.

A tejet gőz fölött újból melegíteni kezdjük, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a maradék 2 tojás sárgáját, majd ha besűrűsödött, félretesszük hűlni.

Ha már langyos, óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét, és tálaláskor a galuskákra locsoljuk.