Meggyleves recept

Meggyleves
4 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
6731

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Magozni rossz - de megéri

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg meggy
  • 4 dl fehérbor
  • 2 dl víz
  • 8 dkg cukor
  • citrom héja és leve
  • 2.5 dl tejföl

Elkészítés

A meggyet megmossuk és kimagozzuk, a magját félretesszük. A bort 2 dl vízzel felforraljuk, beletesszük a meggymagot, és kb. 15 percig forraljuk, majd leszűrjük.

Hozzáadjuk a meggyet, a cukrot, a citrom levét és kis darabokra vágott héját, kis lángon összeforraljuk, majd levesszük a tűzről.

A tejfölhöz néhány kanál forró levest öntünk, alaposan elkeverjük, majd újabb kanál levest teszünk hozzá, egészen addig, míg a tejföl a leveshez hasonló hőmérsékletű nem lesz. Ekkor hozzáöntjük a leveshez, hagyjuk kihűlni, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük.


Meggyleves recepthez kapcsolódó receptek

Meggyleves

Meggyleves

Magozni rossz - de megéri

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Meggyleves recepthez

oszi - 2011. június 22.
Nagyon finom a leves. Próbáljátok ki úgy is, hogy a legvégén egy kis mézes kalács fűszerkeverékkel ízesítitek. Nem vagyok híve az ételek agyonfűszerezésének, de higyjétek el ettől Isteni lesz.
elvis - 2011. június 20.
A legjobb meggyleves, amit eddig próbáltam, érdemes játszani a meggymagos-boros lével, megéri.