Meggymártás pirított darával, túrógombóccal, főtthússal recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Gyakorlatilag csak a meggymártás az új, ebben a menüben, a többi már más alkalmakkor is elkészített étel, vagy tartozéka.
A recept hozzávalói ( személyre)
A meggymártáshoz:
- 35 dkg magozott meggy
- tetszés szerinti cukor, vagy egyéb édesítőszer
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 0.5 dl tej
- 4 szem szegfűszeg
- szegfűbors
- egész fahéj
- 1 mokkáskanál koriander mag
- 2 karika citrom
A pirított darához:
- 15 dkg búzadara
- 2 evőkanál ráma margarin
- forró víz a felöntéséhez
Túrógombóc:
- lásd: Gyors túrógombóc
Elkészítés
A meggymártás készülhet télire eltett üveges meggybefőttből, vagy mirelitként eltett magozott meggyből. Én az előbbi változatot használtam. Felbontottam egy üveg natúran eltett befőttet, lábasba öntöttem, tettem még rá egy kis vizet, és hozzáadtam a fűszereket, a citromkarikát, és felforraltam. Közben a pudingport simára kevertem a tejjel, és amikor már csomómentes volt behabartam vele a meggyet.
Elkészítettem a pirított darát, édesítővel (xilit) és fahéjjal ízesítettem, és kifőztem a gombócokat, melyeket egy kicsit apróbbra készítettem, mint amikor, csak tejfölösen tálalom. Beleforgattam a pirított darába. Tálalásnál vaníliás, fahéjas porcukrot használtam ízesítésnek, még pluszba. Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!! Most vettem észre, hogy a csibecomb lemaradt a képről. Elnézést.