Meleg burgonyasaláta virslivel recept

Meleg burgonyasaláta virslivel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1758

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az újkrumpliból és vegetáriánus virsliből készült, cheddar sajttal, fokhagymával és mustárral fűszerezett saláta meleg főételként is fogyasztható.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 65 dkg apró újkrumpli
  • só és fekete bors
  • 50 dkg fűszeres vegetáriánus virsli
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1 db mogyoróhagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 kis csomó friss petrezselyem
  • 1 kis csomó medvehagyma vagy metélőhagyma
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál fehér borecet
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál finomított cukor
  • 8.5 dkg cheddar vagy más morzsolható félkemény sajt
  • 0.5 db citrom

Elkészítés

A grillsütőt magas hőfokon előmelegítjük. A burgonyát kefével alaposan megmossuk és 15–20 percig sós vízben főzzük.

Közben a virsliket a csomagoláson lévő útmutatás szerint kb. 10 percig grillezzük, közben többször megfordítjuk, hogy jól átsüljenek és megpiruljanak.

Egy kis lábosban felforrósítjuk az olajat. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk, és 3 perc alatt kissé megpirítjuk.

A petrezselymet és a medve-, ill. metélőhagymát megmossuk, szárazra töröljük és összevágjuk. A mustárral és a liszttel együtt a lábosba tesszük, és egy percig pirítjuk.

A lábost levesszük a tűzhelyről. Kifacsarunk egy evőkanálnyi citromlét, és a fehér borecettel, az olívaolajjal és a cukorral együtt a lábosba tesszük. A lábost visszatesszük a tűzhelyre, és a mártást keverés közben lassan felforraljuk, míg sima és sűrű nem lesz. Sóval, borssal ízesítjük, és levesszük a tűzhelyről.

A burgonyát leszűrjük és tálba tesszük. A virslit vastag karikákra vágjuk és összekeverjük a burgonyával. Ráöntjük a mártást és könnyedén összevegyítjük a salátával. Rámorzsoljuk a sajtot és azonnal tálaljuk.

Tipp:

A medvehagyma erős fokhagymaízt ad a salátának. Ha nehéz hozzájutni, használhatunk helyette metélőhagymát.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 677 kcal/2843 kJ energia, 43 g szénhidrát, 25 g fehérje, 46 g zsír (ebből 17 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin


Meleg burgonyasaláta virslivel recepthez kapcsolódó receptek

Meleg burgonyasaláta virslivel

Meleg burgonyasaláta virslivel

Ez az újkrumpliból és vegetáriánus virsliből készült, cheddar sajttal, fokhagymával és mustárral fűszerezett saláta meleg főételként is fogyasztható.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés