Meleg burgonyasaláta virslivel recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Ez az újkrumpliból és vegetáriánus virsliből készült, cheddar sajttal, fokhagymával és mustárral fűszerezett saláta meleg főételként is fogyasztható.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 65 dkg apró újkrumpli
- só és fekete bors
- 50 dkg fűszeres vegetáriánus virsli
- 2 evőkanál növényi olaj
- 1 db mogyoróhagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 kis csomó friss petrezselyem
- 1 kis csomó medvehagyma vagy metélőhagyma
- 1 kiskanál dijoni mustár
- 1 evőkanál liszt
- 3 evőkanál fehér borecet
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál finomított cukor
- 8.5 dkg cheddar vagy más morzsolható félkemény sajt
- 0.5 db citrom
Elkészítés
A grillsütőt magas hőfokon előmelegítjük. A burgonyát kefével alaposan megmossuk és 15–20 percig sós vízben főzzük.
Közben a virsliket a csomagoláson lévő útmutatás szerint kb. 10 percig grillezzük, közben többször megfordítjuk, hogy jól átsüljenek és megpiruljanak.
Egy kis lábosban felforrósítjuk az olajat. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk, és 3 perc alatt kissé megpirítjuk.
A petrezselymet és a medve-, ill. metélőhagymát megmossuk, szárazra töröljük és összevágjuk. A mustárral és a liszttel együtt a lábosba tesszük, és egy percig pirítjuk.
A lábost levesszük a tűzhelyről. Kifacsarunk egy evőkanálnyi citromlét, és a fehér borecettel, az olívaolajjal és a cukorral együtt a lábosba tesszük. A lábost visszatesszük a tűzhelyre, és a mártást keverés közben lassan felforraljuk, míg sima és sűrű nem lesz. Sóval, borssal ízesítjük, és levesszük a tűzhelyről.
A burgonyát leszűrjük és tálba tesszük. A virslit vastag karikákra vágjuk és összekeverjük a burgonyával. Ráöntjük a mártást és könnyedén összevegyítjük a salátával. Rámorzsoljuk a sajtot és azonnal tálaljuk.
Tipp:
A medvehagyma erős fokhagymaízt ad a salátának. Ha nehéz hozzájutni, használhatunk helyette metélőhagymát.
A recept tápértéke:
TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 677 kcal/2843 kJ energia, 43 g szénhidrát, 25 g fehérje, 46 g zsír (ebből 17 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin