Meleg, szezámmagos csirkesaláta recept

Meleg, szezámmagos csirkesaláta
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
3488

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A csíkokra vágott, és ropogós, szezámmagos-kukoricapelyhes bundával borított csirkemellet friss, zöldfűszeres vinaigrette-mártásba forgatott zöldségsalátára halmozzuk. Keleties ízt kölcsönöz az ételnek, ha a hús panírjába még egy kevés őrölt csilit is keverünk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 45 dkg csirkemellfilé bőr nélkül
  • 7.5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg enyhén összezúzott kukoricapehely
  • 4 kiskanál szezámmag és egy kevés a díszítéshez
  • 1 kiskanál őrölt csípős csili, ízlés szerint
  • 2 db tojás
  • 0.25 fej káposzta
  • 0.5 fej fodros endívia saláta
  • 2 fej cikória
  • 1 kiskanál felaprított petrezselyemzöld
  • 1 kiskanál felaprított friss oregánó
  • 1 evőkanál felaprított friss tárkony
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kiskanál méz
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 6-os fokozat).A csirkemelleket vízszintesen félbe vágjuk, majd hosszában csíkokra szeljük.

A zsemlemorzsát, a kukoricapelyhet, a szezámmagot és a csilit egy műanyag zacskóba szórjuk, majd jól összerázzuk. A tojásokat egy lapos tálba ütjük, és lazán felverjük.

A csirkemellcsíkokat egyenként a tojásba mártjuk, majd beledobjuk a műanyag zacskóba. Amikor már néhány összegyűlt, megrázzuk a zacskót, hogy a panír jól rátapadjon a húsra. A bepanírozott húsdarabokat egy teflon bevonatú tepsiben egymás mellé rendezzük.

A csirkemellcsíkokat félidőben egyszer megfordítva, 15–20 percig sütjük.

Közben elkészítjük a salátát. A fejes káposztát vékony csíkokra vágjuk, és egy nagy tálba tesszük. A fodros endíviát és a cikóriát leveleire szedjük, a nagyobbakat kisebb darabokra tépkedjük, majd a káposztához adjuk.

Egy csavaros fedelű kis üvegben jól összerázzuk az öntethez szükséges alapanyagokat. Végül a salátára öntjük, és alaposan összeforgatjuk.

A salátát négy tányérba szedjük, és a tetejére halmozzuk a sült csirkét. Meghintjük egy kevés szezámmaggal, és tálaljuk.

Tipp:

Kínai csirkesaláta - Egy tálba felütünk 1 tojást, és 1 evőkanál mákkal, 2-2 evőkanál paradicsompürével, száraz sherryvel,szójaszósszal és 2 kiskanál kínai ötfűszerkeverékkel összekeverjük. Beletesszük a csíkokra vágott csirkét. Kiemeljük, és a panírba forgatjuk (a szezámmagot és a csilit kihagyjuk belőle), majd kisütjük. Közben egy kínai kelt vékony csíkokra vágunk. Salátástálba tesszük, hozzáadunk 11,5 dkg babcsírát és egy csomó felkarikázott újhagymát. Összeforgatjuk az öntettel, amelyhez a petrezselyem, az oregánó és a tárkony helyett másfél evőkanál petrezselymet és ugyanennyi koriander zöldet adunk. A tetejére halmozott, még meleg húscsíkokkal tálaljuk.

Miért egészséges?

A káposzta folsavat és fitovegyületeket tartalmaz – ez utóbbiak a kutatások szerint csökkentik a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.

A recept tápértéke:

Energia 450 kcal, zsír 21 g (ebből telített 4 g), fehérje 35 g, szénhidrát 31 g, nátrium 381 mg (só 0,95 g), élelmi rost 2,5 g., Hasznos káliumforrás (745 mg)


Meleg, szezámmagos csirkesaláta recepthez kapcsolódó receptek

Meleg, szezámmagos csirkesaláta

Meleg, szezámmagos csirkesaláta

A csíkokra vágott, és ropogós, szezámmagos-kukoricapelyhes bundával borított csirkemellet friss, zöldfűszeres vinaigrette-mártásba forgatott zöldségsalátára halmozzuk. Keleties ízt kölcsönöz az ételnek, ha a hús panírjába még egy kevés…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés