Mentás-tejszínes marhaszelet krumplipogácsával recept

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
rena4

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
2

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Amikor először ettem mentaszószos húst, aggódtam a visszaköszönő mentolosrágó-íz miatt. Egyáltalán nem dominál a menta, ellenben pikáns ízt kölcsönöz a húsnak. A krumplipogácsával kombinálva tartalmas étel készíthető a marhahúsból.
5 személyre

  • 80 dkg fehérpecsenye
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 ek liszt
  • 1 ek aprított menta
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl víz
  • Bors
  • 1 kg krumpli héjában megfőzve
  • Kb. 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 tk só

Elkészítés

A húst ujjnyi szeletekre vágom, majd enyhén kiklopfolom. Kevés zsiradékon mindkét oldalát nagy lángra tett serpenyőben megpirítom, hogy kérget kapjon. Ha mindegyik szelet elkészült, visszarakom a serpenyőbe, sózom, borsozom, a vízzel felöntöm. A hagymát, fokhagymát félbe vágva mellédobom. Letakarva puhára párolom. Ha nagyon elfőne a lé róla, vízzel vagy húslevessel pótolom.

Amikor megpuhult, a hússzeleteket kiszedem egy tálba, a hagymákat vagy kidobom, vagy szitán áttörve visszateszem a mártásba. A tejszínt összekeverem a liszttel, a visszamaradt húslevet besűrítem vele. A mentával ízesítem, majd a tálba tett húsra öntöm.

A krumplipogácsához a megtisztított krumplit áttöröm, sózom. A tojással és a liszttel összedolgozom, ha nagyon ragad, kevés liszttel javítható az állaga. Nedves kézzel kb. 5 cm átmérőjű korongokat formázok, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm.


A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Mentás-tejszínes marhaszelet krumplipogácsával

Amikor először ettem mentaszószos húst, aggódtam a visszaköszönő mentolosrágó-íz miatt. Egyáltalán nem dominál a menta, ellenben pikáns ízt kölcsönöz a húsnak. A krumplipogácsával kombinálva tartalmas étel készíthető a marhahúsból.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés