Mentás lepény újhagymapestóval recept

Mentás lepény újhagymapestóval

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
767

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mentás lepény újhagymapestóval recept

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 30 dkg sütőporos liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2.5 dl forrásban lévő víz
  • 3 evőkanál menta
  • nagy szemű só

A pestóhoz:

  • 3 evőkanál karikára vágott újhagyma
  • 1.5 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál frissen aprított menta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés

A pestóhoz az újhagymát összekeverjük az olajjal, a mentával és az összezúzott fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk.

A lisztet összekeverjük az olajjal, a sajttal és a vízzel, majd tésztává gyúrjuk, és egy ideig pihentetjük.

A tésztát 8 részre osztjuk, majd belisztezett felületen mindegyik adagot 30 cm hosszúra nyújtjuk. Megszórjuk a mentalevelekkel, és vékonyan megkenjük a pestóval.

Egy felforrósított teflonserpenyőben a lepények mindkét oldalát 12 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Tálalás előtt megszórjuk a nagy szemű sóval, és rákanalazzuk a maradék pestót.


Mentás lepény újhagymapestóval recepthez kapcsolódó receptek

Mentás lepény újhagymapestóval

Mentás lepény újhagymapestóval

Mentás lepény újhagymapestóval recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés