Mentatrüffel recept

Mentatrüffel
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

95 perc

Megnézték:
1770

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Meg ne kóstolja! Mert akkor mit kap, akinek adná?

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg crème double (40- 60% zsírtartalmú tejszín)
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál borsmentalikőr
  • 1 evőkanál frissen aprított mentalevél
  • 7 dkg kakaóvaj
  • étcsokoládés trüffelgolyók (közepükön lyukkal)
  • porcukor

Elkészítés

Darabokra törünk és vízgőz felett megolvasztunk 20 dkg étcsokoládét. Egy lábosban felforraljuk a tejszínt, majd hozzákeverjük a cukrot. (A crème double-ot tejszínnel hígított mascarponéval helyettesíthetjük.) Hagyjuk langyosra

hűlni, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét.

Belekeverjük a likőrt és a mentát, majd habzsákba töltjük,

megtöltjük vele a lyukas csokoládégolyókat, és 2 órára hideg

helyre tesszük.

Vízgőz felett megolvasztjuk a maradék csokoládét, majd

hozzáadjuk a kakaóvajat. A felét habzsákba töltjük, és „lepecsételjük” vele a csokoládégolyók tetejét.

Mikor már szilárd a pecsét, a pralinékat egyenként a maradék

olvasztott csokoládéba mártjuk, óvatosan lerázzuk róluk a felesleget, és azonnal porcukorba forgatjuk. Rácsra téve hagyjuk teljesen megdermedni.


Mentatrüffel recepthez kapcsolódó receptek

Mentatrüffel

Mentatrüffel

Meg ne kóstolja! Mert akkor mit kap, akinek adná?

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés