Méteres kalács recept

Méteres kalács
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Szepesi Ági

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1226

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A méteres kalács nagyon finom és mutatós sütemény.

6 személyre

  • 5 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl étolaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaó

A krémhez

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 4 ek rum
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 0.5 l tej
  • 5 ek cukor

Elkészítés

A tésztához a tojások sárgáját összekeverjük 25 dkg cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk az étolajat, 1 dl meleg vizet és nagyon jól kikeverjük. Belekeverjük a tojásfehérjék felvert habját és a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet óvatosan összekeverjük. A tészta felét kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntjük és megsütjük. A másik felében elkeverünk 2 evőkanál kakaót, és szintén megsütjük, majd deszkára borítjuk, és kihűtjük.

Közben a tejjel, a vaníliaporral és 5 evőkanál cukorral elkészítjük a pudingot. A vajat a porcukorral habosra keverjük. A kihűlt pudinghoz adjuk a cukros vajat, meglocsoljuk a rummal, és még egyszer jól kikeverjük. A tésztákat 1 cm-es szeletekre vágjuk. 1 sárga szeletet megkenjük a krémmel, utána 1 barna szelet következik, majd megint krém és sárga tészta. Mindezt addig folytatjuk, ameddig a hozzávalók tartanak.

A tetejét saját krémjével kenjük meg vagy csokival öntjük le. Rézsútosan szeleteljük, így érdekes, tarka szeleteket kapok.


Méteres kalács recepthez kapcsolódó receptek

Méteres kalács

Méteres kalács

A méteres kalács nagyon finom és mutatós sütemény.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés