Méteres kalács zserbó módra 2:1 recept

Méteres kalács zserbó módra 2:1
4.5 11

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
5313

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mit lehet kihozni pár marék dió, 6 tojás, egy pohár tiramisu krém, házi lekvár és másfél tábla főzőcsoki párosításából? Hát ezt a páratlan párosítást…:)! A méteres kalácsok mutatósságának titka a felszeletelésben rejlik. Fontos, hogy ferdén vágjuk fel, mert így egy-egy szeletben megtaláljuk a kétféle krémmel megkent kétszínű piskótát, amit ebben az esetben az édes csokimáz alatt rejtőzködő savanykás sárgabarack koronáz meg.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 3 db tojásból piskóta őzgerincformában megsütve
  • 3 db tojásból piskóta őzgerincformában megsütve

Krém 1:

  • 20 dkg darált dió
  • 4 evőkanál tej
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum vagy 2 mokkáskanál rumaroma

Krém 2:

  • 20 dkg tejszínes tiramisu krém

A bevonáshoz:

  • 6 evőkanál házi barackdzsem
  • 15 dkg főző étcsokoládé
  • 4 evőkanál étolaj

Elkészítés

A vajat kikeverjük a porcukorral, a felforrósított tejet és a rumot vagy rumaromát a dióhoz öntjük. Összekeverjük a cukros vajjal. A kétféle piskótát ujjnyi szélesre szeleteljük. A világosakat diókrémmel, a sötét szeleteket tiramisu krémmel megkenjük, felváltva egymáshoz illesztjük az előkészített asztalon. Megpróbáljuk egyenesre, simára igazítani a tetejét és az oldalát. Megkenjük az aranyló sárgabarackkal.

Vízfürdő segítségével felolvasztjuk a csokoládét, összekeverjük az olajjal. Óvatosan rácsorgatjuk a hosszú süteményre, kés segítségével bevonjuk vele. A könnyebb kezelhetőség miatt dermedés után a közepénél ferdén megfelezve helyezzük tálcára, majd továbbra is ferdén ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Méteres kalács zserbó módra 2:1 recepthez kapcsolódó receptek

Méteres kalács zserbó módra 2:1

Méteres kalács zserbó módra 2:1

Mit lehet kihozni pár marék dió, 6 tojás, egy pohár tiramisu krém, házi lekvár és másfél tábla főzőcsoki párosításából? Hát ezt a páratlan párosítást…:)! A méteres kalácsok mutatósságának titka a felszeletelésben rejlik.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Méteres kalács zserbó módra 2:1 recepthez

thumb
ibi1950 - 2012. január 21.
Kedves Márti! Nagyon ötletes, és guszta így elkészítve a méteres kalács, én is ki fogom próbálni, mert nagyon szeretik nálunk a gyerekek. Így is megelőlegeztem az öt pontot, de sajnos a kommandó dolgozik, és ezáltal mi mindig lemaradunk, de úgy gondolom, hogy nem ez a lényeg. Üdvözlettel: Ibi