Mexikói banántorta recept

Mexikói banántorta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
3510

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A mexikói banántorta érdekessége, hogy ízesített banános-édesburgonyás püréből készül, és forró vízfürdőben, lassan sütjük.
6 személyre

  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 50 dkg édesburgonya
  • 50 dkg banán
  • 1 db vaníliarúd
  • 5 dl tej
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 15 dkg lágy vaj
  • 3 evőkanál rum
  • 45 dkg málnalekvár

Elkészítés

Az édesburgonyát megmossuk és meghámozzuk. A banánokat szintén meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk.

A burgonyát és a banánt egy nagy lábasba tesszük, és annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Ha nem elég a tej, adhatunk hozzá még egy kis vizet. Az egészet felforraljuk, visszavesszük a lángot, majd a burgonyát és a banánt gyenge tűzön, 20 perc alatt puhára főzzük.

Átöntjük a szűrőbe, és jól lecsepegtetjük. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük, majd félretesszük. A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4-es fokozat) előmelegítjük.

A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és hegyes késsel kikaparjuk a belsejét. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi mixer habverőjével vagy robotgépben habosra verjük.

Hozzáadunk 13 dkg vajat, beletesszük a rumot, a vaníliát ésa banános-édesburgonyás pürét, s az egészet addig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk.

A kapcsos sütőformát kikenjük a maradék vajjal, azután egy olyan tűzálló edénybe tesszük, amely nagyobb, de alig magasabb a formánál. A tálat egyharmadáig megtöltjük langyos vízzel, és a sütőrácsra helyezzük. A tortát az előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.

Kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni. A már hideg tortát tálalótálra borítjuk. Egy lábasban, gyenge tűzön felmelegítjük a lekvárt, rákenjük a süteményre, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

Ügyeljünk rá, hogy a kapcsos sütőforma, amelyikben a tortát sütjük, tökéletesen zárjon, mert különben a massza kifolyhat. Ha nincs ilyen formánk, töltsük a pürét inkább egy megfelelő méretű felfújtformába.n


Mexikói banántorta

Mexikói banántorta

A mexikói banántorta érdekessége, hogy ízesített banános-édesburgonyás püréből készül, és forró vízfürdőben, lassan sütjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés