Mézes birsalagút őzgerincformában sütve recept

Mézes birsalagút őzgerincformában sütve
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
755

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Érdekes ízkombináció, nem valami bátran álltam neki a készítésének, de megérte.

6 személyre

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál méz
  • csipet só
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 2 db nagyobb birsalma
  • 0.5 db citrom leve
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 dl édes fehérbor
  • 2 szem szegfűszeg
  • némi fahéj

A krémhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj

Az aszpikhoz:

  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dkg zselatin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 liter víz

Elkészítés

A 4 tojásból piskótát sütünk egy 23x30-as tepsibe elkenve. Az őzgerincformát folpackkal kibéleljük. Beleszabjuk a piskótatésztát úgy, hogy a tetejére is jusson. A birsalmákat meghámozzuk, negyedekbe vágjuk és 4 dl vízzel, a fél citrom levével, a borral és a fűszerekkel, a barna cukorral, felforraljuk. Forrástól számítva 5 percig főzzük, kihűtjük.

A vajat a gesztenyével, a rummal, és a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt piskótalapokat vékonyan megkenjük. A nagyobbik részét az őzgerincformába simítjuk, kisebbik részével a borítólapot kenjük meg. Az őzgerincformát az apró kockára vágott párolt birsalmával. Az alapanyagból megfőzzük a zselatint, hagyjuk félig megdermedni. Ekkor rászedjük a birsalmára, és beborítjuk a krémes piskótával.

Hűtőbe tesszük fél napra, dermeszteni. Utána tálra borítjuk, és csokimázzal bevonjuk, durvára vágott pörkölt mogyoróval megszórjuk. Kifagyasszuk, majd szeletekre vágva kínáljuk.


Mézes birsalagút őzgerincformában sütve recepthez kapcsolódó receptek

Mézes birsalagút őzgerincformában sütve

Mézes birsalagút őzgerincformában sütve

Érdekes ízkombináció, nem valami bátran álltam neki a készítésének, de megérte.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés