Mézes csokitorta recept

Mézes csokitorta
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

95 perc

Megnézték:
3160

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szeret biztosra menni? A mézes csokitorta az Ön esete!

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 22 dkg puha vaj + a sütőformába
  • 22 dkg nádcukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl méz
  • 20 dkg liszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál kakaópor (édesítetlen)

A mázhoz:

  • 0.6 dl víz
  • 1.2 dl méz
  • 18 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg porcukor

A díszítéshez:

  • kb. 15 szem physalis (zsidócseresznye)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az apróra tört csokoládét

gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd félreteszszük hűlni.

A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet, azután 1 tojást és 1 evőkanál lisztet. Ezután hozzáadjuk a másik tojást is és egy újabb evőkanál lisztet.

Óvatosan összeforgatjuk az olvasztott csokoládéval és a szódabikarbónával elkevert maradék liszttel.

Hozzászitáljuk a kakaót, 2,5 dl forró vízzel simára dolgozzuk, majd egy kivajazott tortaformába kanalazzuk. 1 órán keresztül sütjük (45 perc után esetleg letakarhatjuk egy darab alufóliával).

A mázhoz a vizet felforraljuk a mézzel, majd hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, és alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, és azzal is összedolgozzuk.

A már kihűlt tortát egy rácsra helyezzük, meglocsoljuk a mázzal, majd egy spatula segítségével elosztjuk a tetején és az oldalán. Tálalás elôtt legalább egy órát állni hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon. Ha kész, óvatosan áthelyezzük egy tiszta tányérra, és a gyömölcsöt a tetejére rendezzük.


Mézes csokitorta recepthez kapcsolódó receptek

Mézes csokitorta

Mézes csokitorta

Szeret biztosra menni? A mézes csokitorta az Ön esete!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés