Mézes krémes recept

Mézes krémes
4.5 19

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
4885

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Elsőre nem könnyű recept, de bele lehet jönni. A lényeg, hogy a mézes gyorsan sül, hamar megéghet, ezért nagy figyelmet érdemel!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál olvasztott zsír
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál tej

A töltelékhez:

  • 0.5 liter tej
  • 10 dkg búzadara
  • 25 dkg vaj
  • 21 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg baracklekvár

A mázhoz:

  • 20 dkg étcsokoládé (a csokidarabokat gőz felett megolvasztjuk és beletesszük a vajat)
  • 20 dkg vaj

Elkészítés

A tésztát félkemény tésztává összegyúrjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. Vagy egyben lapos tepsiben megsütjük, vagy 3 darabra vágva külön-külön sütjük. A mézes lapokat 25 percig kell sütni, előmelegített sütőben, nem szabad, hogy megégjen, vagy túlsüssük őket, de figyeljünk, hogy nyers se maradjon a tészta. (180 fok)

A töltelék készítése: a búzadarát a tejben megfőzzük a fele cukorral, ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, és a cukrokat, valamint a tojás sárgáját, ez lesz az egyik lap tölteléke.

A három lapot, ha kihült, megtöltjük. Az első töltelék a baracklekvár, utána jön egy mézeslap, majd a darakrém következik, majd a tetejére megint mézeslap kerül. Végül elkészítjük a csokimázat, amit egyenletesen ráöntünk, elsimítjuk késsel, és hagyjuk megszikkadni. Másnap szeleteljük fel.


Mézes krémes recepthez kapcsolódó receptek

Mézes krémes

Mézes krémes

Elsőre nem könnyű recept, de bele lehet jönni. A lényeg, hogy a mézes gyorsan sül, hamar megéghet, ezért nagy figyelmet érdemel!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Mézes krémes recepthez

BANKIANI - 2012. március 09. 12345
Kedves Erika! Köszönöm Neked az elismerést! Tegyél fel minél több finom édességet!. Anikó.
Borsi Józsefné Gángó Erika - 2012. március 09. 12345
Kedves Anikó! Semmi gond sem a recepteddel sem a kinézetével nagyon guszta én is így készítem csak nagyobb adagban. Nagyon ügyes vagy gratulálok!
BANKIANI - 2012. március 08. 12345
Köszönöm Mártinak, Ibikének és Katinak, ezért is érdemes volt feltenni a receptet, ha akik értenek hozzá, megdicsérik, a többi már nem lényeges. Anikó.
oros kati - 2012. március 08. 12345
nagyon finom !!!! ugyes vagy !!! koszi a receptet !!!
thumb
ibi1950 - 2012. március 08. 12345
Kedves Anikó! Mártinak teljesen igaza van. Én már ezen ki sem akadok, mert sokszor azt sem tudják mit pontoznak. Amikor hosszú a recept, mert részletes, az a baj, ha rövid, miért nincs ez vagy az feltüntetve. Tudod ez a sapka szindróma. Megsütni, vagy megfőzni, megkóstólni, azt nem, csak puff leszólni, kész. Most én is emeltem a pontjaid számát, szép a süti, és a recept is jó, nekem is pont így van leírva. Üdv.: ibi1950
vajdamarta - 2012. március 08. 12345
5.ös! Anikám, ne berzenkedj mások lepontozása miatt. Rossz csillagra klikkelni egyszerűbb, mint megsütni, megfőzni, vagyis elkészíteni bármit is...:)