Mézes puszedli recept

Mézes puszedli

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
33

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyermekkorom egyik legkedveltebb édessége volt a MÉZES PUSZEDLI. Aki rajtam kívül szereti annak biztosan elnyeri a tetszését ez a recept. Nagyon egyszerű elkészíteni, azonnal puha, és napokig az is marad egy zárható tetejű dobozban! Nálunk nem állt fenn annak a veszélye, hogy ránk szárad, mivel még aznap elfogyott az utolsó morzsáig. :) Finomabb, mint a bolti! Ízlés szerint bevonhatjuk akár csokoládéval is ... de én most habos-cukros mázzal vontam be, mindkettővel nagyon finom! Garantált a siker, ha elkészíted!
6 személyre

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg finomliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 5 dkg ráma margarin (hideg)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 db tojás + 1 tojássárgája
  • 3 ek. méz
  • 1 ek. tejföl
  • 1 tk. citrom leve
  • Cukormáz:
  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk. citrom leve

Elkészítés

Elkészítés: (Nekem ebből az adagból 17 db lett)

1. Egy tálba a kétféle lisztet összekeverjük, majd a lisztben elmorzsoljuk a margarint. Utána hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a kakaóport, a mézeskalács fűszerkeveréket, a mézet, a citrom levet, a tejfölt és végül a tojásokat. Az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy kissé ragacsos tésztát kapjunk. Betesszük a hűtőbe pihenni kb. 40-45 percig.

2. Utána a tésztából egyforma, nagyobb diónyi méretű darabokat csípünk le, és a tenyerünkkel golyókat formálunk belőle (ha nagyon ragad, akkor kicsit lisztezzük be a tenyerünket), majd egy picit lelapítjuk.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket távol egymástól (sülés közben megnőnek). Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 percig sütjük.

4. Amíg sül elkészítjük a habos-cukros mázat: villával a tojásfehérjét kemény habbá felverjük, közben adagolva hozzáadjuk a porcukrot és a citrom levet.

5. A megsült és a kihűlt mézes puszedlik tetejét lekenjük a habos-cukros mázzal és félre tesszük, hogy a máz rászáradjon.

Tipp: Ha azt szeretnéd, hogy minél előbb megszáradjon rajta a habos-cukros máz, akkor tedd vissza a sütőbe száradni 50 fokon (alacsony hőfokon szabad csak, mert nem sütni kell, hanem szárítani)!


Mézes puszedli

Mézes puszedli

Gyermekkorom egyik legkedveltebb édessége volt a MÉZES PUSZEDLI. Aki rajtam kívül szereti annak biztosan elnyeri a tetszését ez a recept. Nagyon egyszerű elkészíteni, azonnal puha, és napokig az is marad egy zárható tetejű dobozban! Nálunk…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés