Mézes zserbó gluténmentesen recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Ez a gluténmentes házi zserbó másnapra garantáltan megpuhul és az elkészítése is nagyon könnyű.
- 50 dkg liszt (mantler, süteménypor, rizsliszt)
- 6 dkg zsír
- 16 dkg porcukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 db egész tojás
- 4 ek olvasztott méz
- 4 ek tejföl (kb.)
A töltelékhez
- 3 db tojássárgája
- 3 ek cukor
- 1 cs vaniliáscukor
- 3 ek liszt (étkezési keményítő)
- 5 dl tej (vagy 6 dl)
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 ek rum
Elkészítés
A tésztát összeállítjuk, és 5 egyenlő részre osztva kissé pihentetjük, majd késhát vastagságra kinyújtjuk és az egyforma lapokat megsütjük a tepsi hátulján.
A krém készítése: tojássárgájából 3 evőkanál cukorral egy csomag vaniliás cukrot elkevereünk, hozzáadunk 3 evőkanál lisztet és 5-6 dl tejjel sűrű, sima krémet főzünk és kihűtjük. 20 dkg vajat 15 dkg porcukorral, 3-4 evőkanál rummal habosra keverünk, hozzákeverjük a kihült főzőtt krémet és megtöltjük a mézes lapokat.
Másnapra megpuhul, és fel tudjuk szeletelni. Sokáig elálló édesség.
Mézes zserbó gluténmentesen recepthez kapcsolódó receptek
Mézes zserbó gluténmentesen
Ez a gluténmentes házi zserbó másnapra garantáltan megpuhul és az elkészítése is nagyon könnyű.
Hozzászólások a(z) Mézes zserbó gluténmentesen recepthez
suti Marika - 2017. június 16.