Mézes zserbó gluténmentesen recept

Mézes zserbó gluténmentesen
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
3898

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a gluténmentes házi zserbó másnapra garantáltan megpuhul és az elkészítése is nagyon könnyű.

7 személyre

  • 50 dkg liszt (mantler, süteménypor, rizsliszt)
  • 6 dkg zsír
  • 16 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 db egész tojás
  • 4 ek olvasztott méz
  • 4 ek tejföl (kb.)

A töltelékhez

  • 3 db tojássárgája
  • 3 ek cukor
  • 1 cs vaniliáscukor
  • 3 ek liszt (étkezési keményítő)
  • 5 dl tej (vagy 6 dl)
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek rum

Elkészítés

A tésztát összeállítjuk, és 5 egyenlő részre osztva kissé pihentetjük, majd késhát vastagságra kinyújtjuk és az egyforma lapokat megsütjük a tepsi hátulján.

A krém készítése: tojássárgájából 3 evőkanál cukorral egy csomag vaniliás cukrot elkevereünk, hozzáadunk 3 evőkanál lisztet és 5-6 dl tejjel sűrű, sima krémet főzünk és kihűtjük. 20 dkg vajat 15 dkg porcukorral, 3-4 evőkanál rummal habosra keverünk, hozzákeverjük a kihült főzőtt krémet és megtöltjük a mézes lapokat.

Másnapra megpuhul, és fel tudjuk szeletelni. Sokáig elálló édesség.


Mézes zserbó gluténmentesen recepthez kapcsolódó receptek

Mézes zserbó gluténmentesen

Mézes zserbó gluténmentesen

Ez a gluténmentes házi zserbó másnapra garantáltan megpuhul és az elkészítése is nagyon könnyű.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Mézes zserbó gluténmentesen recepthez

suti Marika - 2017. június 16.
koszonom a receptet meg is sutom hamarosan