Mézes zserbó gluténmentesen

Mézes zserbó gluténmentesen

Ez a gluténmentes házi zserbó másnapra garantáltan megpuhul és az elkészítése is nagyon könnyű.

7 személyre

  • 50 dkg liszt (mantler, süteménypor, rizsliszt)
  • 6 dkg zsír
  • 16 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 db egész tojás
  • 4 ek olvasztott méz
  • 4 ek tejföl (kb.)

A töltelékhez

  • 3 db tojássárgája
  • 3 ek cukor
  • 1 cs vaniliáscukor
  • 3 ek liszt (étkezési keményítő)
  • 5 dl tej (vagy 6 dl)
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek rum
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tésztát összeállítjuk, és 5 egyenlő részre osztva kissé pihentetjük, majd késhát vastagságra kinyújtjuk és az egyforma lapokat megsütjük a tepsi hátulján.

A krém készítése: tojássárgájából 3 evőkanál cukorral egy csomag vaniliás cukrot elkevereünk, hozzáadunk 3 evőkanál lisztet és 5-6 dl tejjel sűrű, sima krémet főzünk és kihűtjük. 20 dkg vajat 15 dkg porcukorral, 3-4 evőkanál rummal habosra keverünk, hozzákeverjük a kihült főzőtt krémet és megtöltjük a mézes lapokat.

Másnapra megpuhul, és fel tudjuk szeletelni. Sokáig elálló édesség.