Mézeskalács recept

Mézeskalács
4.5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
VaCsi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2954

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A karácsonyi készülődés legkedvesebb időszaka a mézeskalács készítése! Elöbb-utóbb a család minden tagja beszáll. Mindenkinek tiszta szívből ajánlom!

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg liszt
  • 50 dkg méz
  • 30 dkg cukor
  • 1.5 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg vaj

Díszítésre, „ragasztáshoz”:

  • 1 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

A mézet felmelegítjük, beletesszük a cukrot, olvadásig hevítjük, kevergetjük. A tűzről levéve beletesszük a vajat. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Jó, ha egy éjszakát pihen a tészta hűvös helyen. 4mm vastagra nyújtjuk a tésztát és szaggatjuk. 7-10 percig süssük 180 fokon, attól függően, hogy evésre v. díszítésre szánjuk. Ha fogyasztásra, akkor 7-8 percnél tovább ne süssük. Amennyiben dekorálásra készül 10-13 percig is süssük.

Ha rövid ideig sütjük azonnal fogyasztható, ha tovább, akkor párás közegben visszapuhul (fémdobozba almát is tehetünk mellé e célból). A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Zacskóba tesszük, pici lyukat vágunk rá, így rajzolhatunk és ragaszthatjuk össze vele a házikó elemeit. A házikó elemeit célszerű a nyers tésztából kivágni.


Mézeskalács recepthez kapcsolódó receptek

Mézeskalács

Mézeskalács

A karácsonyi készülődés legkedvesebb időszaka a mézeskalács készítése! Elöbb-utóbb a család minden tagja beszáll. Mindenkinek tiszta szívből ajánlom!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Mézeskalács recepthez

thumb
ibi1950 - 2011. december 04.
Gratulálok VaCsi! Nagyon szépek! ibi1950
thumb
VaCsi - 2011. december 04.
Köszönöm, igazi élvezet volt megcsinálni!
bánkiani - 2011. december 04.
Nagyon szépek, gratulálok!