Mézeskalács tönkölybúzalisztből

Mézeskalács tönkölybúzalisztből

Érdemes kipróbálni ezt a mézessüti receptet, mert a tönkölybúzaliszttel készült mézeskalács figurák tésztája nemcsak finom, de puha is.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tészta

  • 1.25 dkg tönkölybúzaliszt
  • 0.25 dkg margarin (vagy vaj)
  • 30 dkg cukor (vagy gyümölcscukor)
  • 60 dkg méz
  • 5 db tojás
  • 0.5 ek kakaó
  • 0.5 ek fahéj
  • 0.5 ek szegfűszeg
  • 0.5 ek szerecsendió
  • 0.5 ek mézes fűszerkeverék
  • 6 dkg szódabikarbóna
  • 3 dkg citromhéj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A mézet forróra felmelegítjük, belekeverjük a cukrot és a margarint (vajat) úgy, hogy jól felolvadjon benne. Ezután a többi hozzávalóval összekeverjük.

Egy éjszakán át pihentetjük hűvös helyen. (De nem hűtőben.)

Másnap kinyújtjuk a tésztát kb. ujjnyi vastagra, és formákat szaggatunk belőle.

Kikent, kilisztezett tepsibe tesszük a figurákat. (Kis helyet hagyjunk köztük, mert sütés közben is dagadnak.) Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük a tésztát.

Kihűlés után díszítjük.