Mézesmázos töltött pulykacomb recept

Mézesmázos töltött pulykacomb
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

180 perc

Megnézték:
5825

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Karácsonyi asztalunk elmaradhatatlan kelléke - majonézes burgonya társaságában. Egyszerűbb napokon dagadót, csibecombokat is készítek így.

6 személyre

  • 2 db pulyka-felső-comb
  • 2 teáskanál só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olaj vagy 5 dkg zsír
  • 4 szelet füstölt csemegeszalonna
  • 1 db vöröshagyma

A töltelékhez:

  • 4 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál töltelékfűszer
  • 0.5 csomag petrezselyemzöld
  • őrölt bors

Máz:

  • 0.5 db citrom leve
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés

2 db nagy, pulyka-felső-combot kicsontozok, felszúrom ill. kitágítom a töltelék helyét. Jócskán besózom kívül-belül. Vízben beáztatom a zsemléket a töltelékhez, majd kinyomkodom. Megdinsztelem az olajon az apróra vágott hagymát, fokhagymát. A felvert tojással, petrezselyemmel összeállítom a tölteléknek valót, fűszerezem. Betöltöm a husiba, bevarrom ill. hústűvel lezárom a nyílást.

A töltelékkel lefelé az olajjal vagy zsírral tepsibe, sütőtálba helyezem, ráteszem a szalonnaszeleteket. 150 fokos sütőben, gáznál takarékon 2.5 órát sütöm fedő és víz nélkül. A szalonna alatt többször kenegetem citromos mézzel. Félidőben óvatosan megfordítom, hozzáadom a vastagabb szálakra vágott hagymát, tört fokhagymát. Addig sütöm, amíg átszúrva a husit puhának nem érzem. Rákenem a maradék citromos mézet. Ha többször a zsírjára sül, 1-2 evőkanál sós vízzel pótolgatom a levét. A lassú sülés miatt nagyon szaftos húst kapok. A sütés végeztével kiemelem a tepsiből, pihentetem, langymelegen vagy hidegen szeletelem. A visszamaradt hagymás szaftot mixelem és külön tálalom.


Mézesmázos töltött pulykacomb

Mézesmázos töltött pulykacomb

Karácsonyi asztalunk elmaradhatatlan kelléke - majonézes burgonya társaságában. Egyszerűbb napokon dagadót, csibecombokat is készítek így.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés