Milánói sertésborda recept

Milánói sertésborda
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4202

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A frissen kisült rántott hús és a paradicsomszószos spagetti külön-külön is nagyon finom, na de így együtt...

4 személyre

  • 5 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg bacon
  • oregánó
  • bazsalikom
  • őrölt fehér bors
  • cukor
  • 1.5 dl víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag spagetti tészta
  • 10 dkg sajt
  • 5 szelet karaj
  • 2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a hús sütéséhez

Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A bacont és a gombát vágjuk fel ízlés szerint. A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a bacont és süssük világos színűre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, és pároljuk üvegesre. Végül adjuk hozzá a gombát, és szintén pároljuk pár percig.

Ezután öntsük hozzá a vízzel simára kevert sűrített paradicsomot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg ízlés szerint oregánóval, bazsalikommal és cukorral. Végül néha megkeverve főzzük készre a mártást. Közben kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsünk utána.

A spagettit főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le. Ezután alaposan keverjük össze a paradicsommártással, és tálalásig tartsuk melegen.

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk és hagyjuk pár percig állni, hogy a só kellően átjárja.

Ezután a hússzeleteket forgassuk bele a lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába. Végül bő, forró olajban süssük szép pirosra.

Tálaláskor a paradicsomszószos spagetti halmozzuk a tányérra, majd helyezzük mellé a hússzeleteket, és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.


Milánói sertésborda recepthez kapcsolódó receptek

Milánói sertésborda

Milánói sertésborda

A frissen kisült rántott hús és a paradicsomszószos spagetti külön-külön is nagyon finom, na de így együtt...

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés