Minestrone recept

Minestrone
3 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
13331

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Számtalan változata ismert ennek a klasszikus olasz levesnek. Az évszaktól függően különböző zöldségeket használhatunk az elkészítéséhez, és a tészta, ill. bab összetevőket is ízlés szerint cserélgethetjük.

4 személyre

  • 1 db kisebbfajta póréhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 halványító zeller
  • 2 db cukkini
  • 40 dkg cannellini bab vagy egyéb konzerv fehér bab
  • 40 dkg hámozott konzerv paradicsom
  • 1 db babérlevél
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 3 evőkanál levestészta
  • 1 db citrom
  • 6 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 10 dkg kelkáposzta vagy egyéb zöld káposztafajta
  • só és fekete bors ízlés szerint
  • 1 db bagett ízlés szerint
  • 4 evőkanál pesto mártás
  • kevés petrezselyem

Elkészítés

Fél liter vizet felforralunk. Közben a póréhagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, jól megmossuk, és szűrőben lecsepegtetjük.

Az olajat egy nagyobb fazékban felforrósítjuk, és a póréhagymát közepes hőfokon 1 percig pirítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymapréssel összezúzzuk és a fazékba tesszük.

A zellert megmossuk, finomra összevágjuk és a hagymához adjuk. A cukkinit megmossuk és megtisztítjuk, először hosszában kettévágjuk, majd keresztben felszeleteljük. A fazékba tesszük és 3 percig pirítjuk.

A petrezselymet megmossuk, a babot leöblítjük és lecsepegtetjük, azután a paradicsommal, a babérlevéllel,a fehérborral, a tésztával és a forró vízzel együtt a zöldségekhez adjuk. A citrom héjából levágunk egy vékony csíkot és a fazékba dobjuk. Fedő alatt a levest felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve 7 percig tovább főzzük.

Közben a parmezán sajt felét lereszeljük és a levesbe szórjuk, végül a káposztát felaprítjuk, megmossuk, és szintén a leveshez adjuk. Az ételt ízesítjük és további 5 percig főzzük.

A babérlevelet kivesszük a levesből. A minestronét 4 mélytányérba elosztjuk, és a maradék parmezánt ráreszeljük. A levest tetszés szerint friss, ropogós bagettel és egy kevés pestóval tálaljuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 485 kcal/2037 kJ energia, 65 g szénhidrát, 21 g fehérje, 15 g zsír (ebből 3 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin


Minestrone recepthez kapcsolódó receptek

Minestrone

Minestrone

Számtalan változata ismert ennek a klasszikus olasz levesnek. Az évszaktól függően különböző zöldségeket használhatunk az elkészítéséhez, és a tészta, ill. bab összetevőket is ízlés szerint cserélgethetjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés