Minestrone húsgombóccal recept

Minestrone húsgombóccal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2740

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A minestronénak, ennek a tartalmas zöldséglevesnek az omlós pulykahúsból készült gombócok és az idénynek megfelelő zöldségek és zöldfűszerek adják meg az ízét.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kiskanál olívaolaj
  • 1 db apróra vágott vöröshagyma
  • 3 db finomra aprított fokhagymagerezd
  • 22.5 dkg feldarabolt bőr nélküli pulykamellfilé
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 4 evőkanál félzsíros tej
  • 2.5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
  • 2.5 dkg felaprított friss bazsalikom
  • 4.5 dl mérsékelten sózott csirkealaplé
  • 1 konzerv darabolt paradicsom, hozzáadott só nélkül
  • 4.5 dl víz
  • 7.5 dkg masni- vagy más levestészta
  • 28 dkg csíkokra vágott fodros kel
  • 1 db hosszában négyfelé vágott és vékonyan felszeletelt sárga vagy zöld héjú cukkini

Elkészítés

Egy közepes méretű teflonlábasban, lassú tűzön felforrósítjuk az olajat, majd gyakori kevergetés mellett megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és a fokhagymát. Áttesszük egy közepes méretű tálba, és megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűl.

A feldarabolt pulykamellet háztartási robotgépben finomra daráljuk, majd a hagymához adjuk.

Hozzákeverjük a zabpelyhet, a tejet, 2 evőkanálnyi parmezán sajtot és 2 evőkanálnyi bazsalikomot. 24 gombócot formálunk belőle.

Az alaplevet és a vizet a paradicsommal együtt egy nagy lábasba öntjük, majd erős lángon felforraljuk. Hozzáadjuk a levestésztát, valamint a fodros kelt, és 5 percig főzzük.

Takarékra állítjuk a lángot. A húsgombócokat a megmaradt bazsalikommal együtt a levesbe tesszük, és 1 percig csendesen forraljuk. Beledobjuk a cukkinit, lefedjük, és a gombócokat készre, a fodros kelt pedig puhára főzzük. A maradék parmezánnal megszórva tálaljuk.

Tipp:

• A húsgombócokat csirkehúsból vagy egyenként 11,5 dkg darált sovány marha- és pulyka- vagy csirkehús keverékéből is elkészíthetjük. A fodros kelt spenóttal helyettesíthetjük. A kelben több a C-vitamin, a spenótnak ellenben magasabb a béta-karotin tartalma.

Miért egészséges?

A fodros kel méltatlanul mellőzött zöldségféle, pedig íze elég enyhe ahhoz, hogy bárki ízlésének megfeleljen, ráadásul a legtöbb receptben nyugodtan használhatjuk spenót helyett. Rostokban és kalciumban gazdag.

A recept tápértéke:

Energia 271 kcal, zsír 7 g (ebből telített 2 g), fehérje, 25 g, szénhidrát 30 g, nátrium 210 mg (só 0,53 g), élelmi rost 4,5 g., Hasznos káliumforrás (944 mg)


Minestrone húsgombóccal recepthez kapcsolódó receptek

Minestrone húsgombóccal

Minestrone húsgombóccal

A minestronénak, ennek a tartalmas zöldséglevesnek az omlós pulykahúsból készült gombócok és az idénynek megfelelő zöldségek és zöldfűszerek adják meg az ízét.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés